Nu boeken voor 2024 ! 

KLIK HIER

Omgeving

Porlezza ligt in Italie, net over de grens met Zwitserland, aan het meer van Lugano. Het is een belangrijk toeristisch plaatsje waar 4 valleien samen komen. Vanwege het meer en de bergen vindt men er veel campings, hotels en restaurants. En de combinatie van een mediterraan klimaat met een verkoelend briesje in de zomer, maakt de vakantie tot een waar genoegen!

In Porlezza zelf kan men heerlijk vertoeven aan de boulevard, een heerlijke cappuchino drinken op een van de terrasjes met uitzicht op het meer. In het kleine oude centrum vindt men winkeltjes, oude boetiekjes en handwerkzaakjes. Op zaterdag is er altijd een gezellige markt aan de boulevard. Een grote markt is wekelijks in Luino.

Het meer van Lugano heeft schoon en helder zwemwater en ter hoogte van de camping een veilig en langzaam aflopend strandje. Alle vormen van watersport zijn hier goed mogelijk (surfen, zeilen, varen met speedboten), met meerdere haventjes en aanlegsteigers in de verschillende plaatsjes aan het meer. Tussen Porlezza en Lugano is een bootverbinding waardoor een bezoek aan Lugano een leuk avontuur wordt. Ook een bezoekje aan het autovrije Gandria (met zijn terrasjes en de olijven-route) is zeker de moeite waard.

Lugano (in CH) ligt op 20 autominuten van de camping.
Menaggio ligt op 12km en Como op 40km (beiden aan het Comomeer). Het Comomeer staat bekend om zijn grote villa's met tuinen, deze vormen een bijzondere attractie aan het meer. Vanuit Como kunt u ook met de Funicolare, het kabelspoortje een rit omhoog maken naar de top van de Monte Brunate. Het uitzicht is prachtig. Vanaf deze hoogte is het Romeinse en middeleeuwse grondplan van de oude stad te herkennen.

Milaan is eveneens een bezoek waard, met de mooie kathedraal en het sjieke ouderwetse winkelcentrum. Voorts is het bezichtigen van de stad Locarno aan het Lago Maggiore, de stad Bellinzona (met de oude burcht) en Valle d Intelvi (het balkon van Italie) meer dan de moeite waard. Bij deze laatste kunt u het gehele meer van Lugano overzien, met bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen op de achtergrond.

Voor de kinderen is er ook van alles te zien en te beleven: natuurlijk kan er volop gezwommen worden. Maar ook een bezoek aan de grote speeltuin in Cannobio (Lago Maggiore) met schaatsbaan, het miniatuur-stadje in Melide, een chocolade-fabriek voorbij Lugano, of de dierentuin in Magliaso (bij Ponte Tresa) behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie zie onze complete documentatiemap in het chalet.