Nu boeken voor 2024 ! 

KLIK HIER

Camping

Aan het prachtige Lago di Lugano liggen onze beide chalets, op een zeer gezellige typisch Italiaanse camping.

International Camping bevindt zich in het Italiaanse dorp Porlezza, direct gelegen aan het Meer van Lugano (tussen het Lago Maggiore en het Comomeer) in de Italiaanse en Zwitserse Alpen. De camping heeft een oppervlakte van meer dan 100.000 m², met een zwembad, een kleine supermarkt, een haventje en een kiezelstrand met een lengte van ca. 500 meter.

Op de camping zijn de volgende voorzieningen aanwezig:

  • Waterpark/ zwembad (geopend van begin juni tot begin september)

  • Voetbalveldje

  • Bar/ ijssalon/ terras en een kleine supermarkt (met ook verse broodjes), op het midden van de camping

  • Speeltuin

  • Restaurant/Pizzeria

  • Receptie (men spreekt Duits, Engels, Italiaans en meestal ook Nederlands).

Het strand bij de camping:
Door de perfecte ligging aan het strand, is er een ideale gelegenheid voor vele watersporten. Het meer is helder en schoon en loopt heel geleidelijk af vanaf het strand. Voor vissen is een vergunning benodigd, welke op het postkantoor in het dorp te verkrijgen is (neem wel legitimatie mee).

Speelvoorzieningen op de camping:
Er is een grote speeltuin, met oa. trampolines, kinderglijbaan, speeltoestellen en in hoogseizoen springkussens, opblaasbare spellen, enz.

Voor het varen met een motorboot dient een toestemmingsbewijs gehaald te worden op het postkantoor (hierbij dienen vaarbewijs, legitimatie, verzekeringsbewijs getoond te worden). Maar ook zeilen en surfen is heel goed mogelijk.

Bij aankomst op de camping worden vrijkaarten voor het waterpark/ zwembad overhandigd, dit zit bij de prijs van de chalethuur in.

De omgeving/camping bieden een goede mogelijkheid voor een actieve/of juist rustige vakantie, voor zowel jong en oud. Er zijn veel bergen, bossen, meren, dorpjes, en er zijn mooie steden (ook grotere zoals Milaan, Como, Lugano CH) in de nabije omgeving.